forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Predstavitev

Že kar nekaj let je minilo odkar se me je s svojo usodo dotaknilo življenje. 027 Dobrotnik 06 RafkoNjena nerazumljiva povezava med našim rojstvom in smrtjo, me žene, da hočem tudi benJAMIN ZNIDARSICdrugim razkriti moje podoživljanje. Na poti, ki jo hodim hočem preživeti nič manj polno od tistih, ki jim je življenje s svojim križem prizanašalo. Ko sem se sredi stalnih težav pred nekaj leti bolje zavedel samega sebe, sem se tako kot mnogi drugi spraševal zakaj živim, kakšen smisel ima življenje in jaz v njem, čemu sem tu, ali ima moje bivanje nek namen. Življenje zahteva od nas prispevek in vsak se mora sam odločiti, v čem bo njegov delež.
Vedno sem bil na delo, ki sem ga trenutno opravljal, tako ponosen, kakor otrok na sojo novo igračo. To je bilo le delo s srcem in njegovo naravo. Ko sem delal s srcem sem lahko delal na več področjih, le pod pogojem, da je delalo srce. Po izpolnjeni eni nalogi, sem se z vso vnemo zagnal v drugo in o njej mislil, da je najvažnejša in se spraševal, kako sem isto mogel misliti o prejšnji. Pri tem niso bile pomembne izkušnje, le občutek, da sem sposoben narediti to, kar do sedaj še nisem, mi je dolil volje in dal občutek moči nad življenjem.

Likovno se je izobraževal pri akademskem slikarju Benjaminu Krežetu, grafiku Jožetu Potokarju, akademskem slikarju Mladenu Stropniku in likovnemu pedagogu Rassu Cavsevigu.Do sedaj je imel 37 samostojnih likovnih razstav.

Življenjski moto:

Po padcu s češnje sem odšel skozi sebe, ker sem hotel živeti preudarno in se posvečati zgolj bistvenim stvarem v življenju. Želim videti kaj mi lahko ponudi takšno življenje in če se lahko česa naučim, da ne bi, ko bom umiral, spoznal, da nisem nikoli živel.

Priznanja:

- V letu 2003 je postal član Mednarodnega združenja slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami s sedežem v Lichensteinu (VDMFK - Vereinigung der Mund und Fussmalenden kunstler),
- Mednarodni ex tempore v Izoli 2007, 6. nagrada ex tempora,
- Certifikat kakovovsti za abstraktno umetnost na izboru za Zlato paleto 2005, ki ga organizira Zveza likovnih društev Slovenije,
- Pohvale za grafiko, realistično slikarstvo in abstraktno slikarstvo na izboru za Zlato paleto 2007
- V letu 2006 je prejel priznanje Naše žene na 13. prireditvi Ljudje odprtih rok v kategoriji dobrotnik leta.
- V letu 2007 je ob občinskem prazniku prejel Plaketo Občine Postojna za delo na humanitarnem in kulturnem področju.

- V letu 2008 je prejel pohvale za risbo in realistično slikarstvo na izboru za Zlato paleto.

- V letu 2009 je na EX temporu v Coseanu Italija, med 240 slikarji dobil dve priznanji žirije. Za prinešeno in tam narejeno delo.

- V letu 2010 je prejel certifikat kakovosti za risbo in pohvalo za realistično slikarstvo na izboru za Zlato paleto pri Zvezi likovnih društev Slovenije.

- V letu 2011 je na EX temporu v Coseanu Italija, med 220 slikarji dobil dve priznanji žirije. Za prinešeno in tam narejeno delo.

- DSC_0283na XLV. mednarodnem slikarskem EX-TEMPORE v Piranu 4. Septembra 2010 je bil izbran za prejemika odkupne nagrade med 275 likovnimi ustvarjalci iz devetih držav.

- V letu 2013 je prejel certifikat kakovosti za risbo na izboru za Zlato paleto pri Zvezi likovnih društev Slovenije.

 

- V letu 2014 je prejel certifikat kakovosti za grafiko na izboru za Zlato paleto pri Zvezi likovnih društev Slovenije.

Knjižne izdaje:

- Pesniška zbirka, Ritem srca, samozaložba 1995,
- Pesniška zbirka, Zlate perutnice, založba Zveza paraplegikov Slovenije 1995,
- Pesniška zbirka štirih avtorjev, Most na drugi breg, založba Zveza paraplegikov Slovenije 1998,
- Pesniška zbirka večih avtorjev, Sijaj drugačnosti, založba Ekološko-kulturološko društvo Jasa 1999,
- Literarno avtobiografsko delo, Govorica življenja, samozaložba 2006.