forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

EX Tempore Bled

Festivalna dvorana, Bled sobota 5.oktobra 2019. V organizaciji likovnega društva Atelje Bled smo bili priče odprtju razstave 4. extempora Bled 2019. Ex tempore Bled

Ex tempore BledKot običajno do sedaj je tudi tokrat sodelovalo zelo veliko udeležencev, ki so ustravrjali na temo Bled, Črna luknja oziroma na prosto temo. Lahko se reče , da fantazija ne pozna meja in je tako komisoja imela kar težko delo, da izmed vseh izbere najbolj inovativne rešitve na dane teme. Vsekakor so si nagrajena dela zaslužila svojo pozornost....seveda pa je bilo med ostalimi deli tudi še kar nekaj presežkov, ki bi tudi brez dvoma zaslužila posebno pozornost. Ob vsem bi veljalo posebej pohvaliti organizacijo vsega poteka extempora in pedantnost izvedbe vseh detailov. Lahko ocenim , da je to eden boljše izvedenih extemporov v Sloveniji nasploh.

V nadaljevanju si lahko preletite nekaj fotozapisov iz same otvoritve , ki so jo obogatili z igranjem učenci Glasbene šole Radovljica. razstavje na ogled vse do konca meseca oktobra. Obiščite Bled, obiščite razstavo in ne bo vam žal. Na razstavi je sodelovalo 82 slikarjev. Med njimi iz Zavoda Ars Viva: Boštjan Močnik, Boris Šter, Rasso Causevig, Željko Vetrtelj in Benjamnin Žnidaršič.

Zapisal: Janez Ovsec Fotografije : Janez Ovsec