forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

Na OŠ Prestranek

Na OŠ Prestranek smo 19. junija 2019 predstavili življenje invalidov, Srečko Petkovšek Valter Mahne in Benjamin Žnidaršič. Uvod pogovora z osnovnošolci smo začeli s filmom Zgodbe o volji in moči. Film prikazuje vsakdanje življenje invalidov. Ob filmu so se otroci lažje vživeli v vlogo invalida in spraševali o posebnostih takšnega življenja.

Da se marsikaj da, če ima človek le voljo in je vztrajen, dokazujejo tetraplegik slikar Benjamin Žnidaršič. Prav tako je otroke s svojo zgodbo navdušil Srečko Petkovšek. Valter Mahne pa je razložil otrokom življenje tetraplegika, proces rehabilitacije in kako se je naučil voziti avto. To jim je v drugem delu tudi demonstriral.

Po pogovoru smo se razdelili v dve skupini. Ena je z Benjaminom slikala z usti. Otroci so bili navdušeni nad dejstvom, da prvič slikajo z usti in lahko z usti pišejo in likovno ustvarjajo. Druga skupina pa se je na invalidskih vozičkih pomerila v spretnostni vožnji. Obenem pa so na košarkarskem igrišču poskušali z meti na koš iz invalidskega vozička.

Delavnica je dosegla svoj namen in na preprost način predstavila to, kar so včasih skrivali pred javnostjo in se invalidnosti sramovali.