forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

42. SAMOSTOJNA RAZSTAVA BENJAMINA ŽNIDARŠIČA

42. SAMOSTOJNA RAZSTAVA BENJAMINA ŽNIDARŠIČA V PROSTORIH DPIK

20181213 123222V društvenih prostorih Društva paraplegikov Istre in Krasa je od četrtka 13. decembra 2018 na voljo za ogled 42. samostojna razstava Benjamina Žnidaršiča. Uradna otvoritev bo ob novoletnem srečanju 23. decembra 20181223 1516202018.

Slikarska ustvarjalnost Benjamina Žnidaršiča se z vsakim novim delom vedno bolj prepričljivo uresničuje. Odločil se je, da bo vztrajal in se z veseljem in neomajno voljo predajal barvam in čopiču. Slikanje mu je postalo način življenja in komunikacija z okoljem. Čeprav slika z usti, v tem ne vidi nikakršnih ovir ali celo omejitev. Za svojo kreativno izpoved najde v vsaki priložnosti vedno nov izziv. Bodisi v poeziji ali sliki. Spoznava, kako postati uglašen sam s seboj in svetom. Svet se mu odziva kot dovzeten, občutljiv, a hkrati odločen in idej poln soustvarjalec mnogih kulturnih in človekoljubno naravnanih vsebin.

20181223 135940O Žnidaršičevih delih umetnostna zgodovinarka Polona Škodič pravi: »Avtorjeva ustvarjalnost je tematsko razgibana, pripovedno slikovita in usmerjena predvsem v tradicionalne krajinske motive kot tudi v različna tihožitja in druge figuralne kompozicije. Tesna povezanost z rodnim notranjskim podeželjem, naravo Loške doline, Bloške planote in Cerkniškega jezera, čemur je namenil veliko pozornosti, odseva v mnogoštevilnih akvarelih, akrilih in oljih, kjer se razkriva kot dovzeten in zanimiv realist.«