Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

SLOVENSKI MEDDRUŠTVEI TURNIR V ŠAHU

Društvo paraplegikov Istre in Krasa je v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije 24. oktobra 2007 priredilo šahovski turnir v počastitev Viktorja Brezovnika. V gostilni pri jami v Matavunu pri Škocjanskih jamah so se šahisti pomerili v ekipni in posamični konkurenci. Tekmovalce je obiskal tudi župan Občine Divača Matija Potokar, ki je v pozdravnem nagovoru predstavil občino, orisal načrte, ki jih čakajo, obenem pa tekmovalcem zaželel veliko uspeha in prijetno počutje v njihovi občini.thumb_dpiksah2007-1.jpg
V tekmovalnem delu je v posamični konkurenci nastopilo 17 tekmovalcev, med ekipami pa je sodelovalo 6 ekip. Med posamezniki je v sedmih kolih po Švicarskem sistemu slavil Aleksander Kandorfer pred Bejaminom Žnidaršičem. V ekipni tekmi vsak z vsakim pa je zmagala ekipa DPIK I. v sestavi Gašperut, Žnidaršič, Cerkvenik.

Ekipa Društvo paraplegikov Istre in Krasa je na Državnem prvenstvu invalidov 27.10.2007 v Trbovljah v šahu zasedla po točkah zadnje mesto, vendar je v konkurenci devetih ekip v medsebojnih dvobojih premagala eno ekipo in z drugo igrala neodločeno.