forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

EXSTREMNI POPOTNIK

8. julija 2007 je iz Italije v Slovenijo pripotoval zanimiv svetovni popotnik iz Koreje. To je težko gibalno oviran invalid Chang Hyun Choi, ki svoj električni voziček thumb_choi2007.jpgupravlja z usti. Vesel in nasmejani fant je s svojim spremstvom najprej prespal v prostorih Društva paraplegikov severne Primorske, naslednji dan pa v Postojni, kjer ga je sprejel Benjamin Žnidaršič. S svojim spremstvom si je ogledal Postojnsko jamo, nato pa se podal v Ljubljano.
Sprejeli smo ga na Zvezi paraplegikov Slovenije in nastanili v našem nastanitvenem centru. V Ljubljani je Chang Hyun Choia, njegove sopotnike, našega člana in občinskega svetnika Saša Rinka in predstavnike Zveze paraplegikov sprejel župan Zoran Jankovič in se z njimi zadržal v krajšem pogovoru. Svetovnemu popotniku je izrazil dobrodošlico in mu čestital za neverjeten podvig, pogum in namen tako ekstremno naporne poti. Na pot se je namreč odpravil z namenom da opozori na problematiko Južne in Severne Koreje in možnost njune združitve. To je tudi njegova največja želja.
Po sprejemu na Zvezi smo goste popeljali z vzpenjačo še na ljubljanski grad kjer so si ogledali našo prestolnico še iz ptičje perspektive. Reportažo o nenavadnem popotniku je posnela tudi POP-TV.