forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

NAGRADA NA 18. IZOLSKEM EX TEMPORU

Po ulicah in trgih starega mestnega jedra Izole je 8. junija potekal 18. EX TEMPORE, ki ga je pripravil Center za kulturo, šport in prireditve Izola.
V lepi in vroči poletni nedelji je pod senčniki kar 89 likovnih umetnikov začelo ustvarjati svoje umetnine. Med njimi tudi trije člani Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije – Zorica Razboršek, Boris Šter in Benjamin Žnidaršič. thumb_ex-tempore-izola.jpg

Številni obiskovalci in turisti so lahko ves dan občudovali likovne umetnike pri njihovem ustvarjanju in slikah, ki so jih razstavili okrog svojega ustvarjalnega kotička. S temi slikami so tudi konkurirali za nagrado publike.

Po 16. uri, ko so slikarji zaključili z delom je strokovna komisija izbrala slike, ki so se uvrstile v ožji izbor za nagrade. Na naše veliko veselje je bila med njimi tudi slika »Oljke,« ki jo je s čopičem v ustih narisal naš umetnik Benjamin Žnidaršič, član Društva paraplegikov Istre in Krasa. Seveda smo za tem nestrpno pričakovali razglasitev in podelitev nagrad. In res! Naša nominirana slika je dobila 5. nagrado ex tempora. To je veliko priznanje za našega umetnika, za naše likovno ustvarjanje in za naše mentorje.