forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

FESTIVAL ENAKIH MOŽNOSTI V ZAGREBU

21. maja 2007 se je začel v Zagrebu na Trgu bana Jelačiča Festival enakih možnosti, na katerem sodeluje tudi Zveza paraplegikov Slovenije in nekatera naša društva. Festival je tokrat sestavljen iz treh tematskih celot.

thumb_zagreb_ban2.jpgLikovni program je sestavljen iz skupinske razstave likovnih del in likovnega ustvarjanja na ulici. Med približno 40 razstavljalci je bilo tudi 11 avtorjev Zveze paraplegikov Slovenije, šestorica med njimi se je tudi udeležila slikanja v živo in s svojim znanjem impresionirala mimoidoče.thumb_zagreb_ban1.jpg

Umetnikom z invalidnostjo so se pridružili tudi drugi slikarji, ki urbani prostor sprejemajo tudi kot likovno sceno. Likovni izdelki najrazličnejših avtorjev tako po stilu, tematiki, invalidnosti in generacijskih razlikah, so bili postavljeni na ogled na posebnih stojalih za razstavljanje na odprtem prostoru. Naključni opazovalci pa so razstavljalce opazovali in spopdbujali pri njihovem delu. Na otvoritvi je bil predstavljen katalog likovnih del v katerem so predstavljeni štirje avtorji DPIK.