Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

BENJAMIN ŽNIDARŠIČ PODARIL SLIKO

Zmagovalec prve izvedbe ultramaratonske kolesarske dirke okoli Slovenije (DOS) je postal Jure Robič. Pripadnik Športne enote Slovenske vojske je za dve uri in štirideset minut premagal Marka Baloha. Do cilja je prišlo 12 kolesarjev med njimi tudi kolesarka Kolesarskega društva Postojna Ajda Opeka, ki je dobila pokal za prvo mesto v ženski kategoriji.
thumb_DOS_EKSTREME2007.jpg
Direktor dirke Andrej Berginc, zmagovalec Jure Robič in slikar Benjamin Žnidaršič

Zmaga Robiča na 1146 kilometrov dolgi dirki je bila pričakovana. Tudi drugo mesto Marka Baloha je tisto, kar so poznavalci tega športa pričakovali pred samim štartom dirke. Kljub temu da sta bila na dirki tudi legendarni Američan Rob Kish, ki je dosegel svoj tekmovalni vrh že pred nekaj leti, ter Fabio Biasolo, slednja nista bila kos slovenskima kolesarjema. Biasolo je odstopil zaradi težav s kolenom medtem, ko je Kish šele na 6. mestu.

Trasa dirke je kolesarje vodila iz Postojne skozi Ilirsko Bistrico na Primorsko, Goriško, prek Vršiča na Primorsko, prek Črnivca na Štajersko, Prekmurje, Dolenjsko, Notranjsko in nazaj v Postojno. Robič je za pot potreboval 1 dan 14 ur in minuto. Progo, ki je bila zelo razgibana saj so morali tekmovalci premagati 12.000 metrov višinske razlike je prevozil s povprečno hitrostjo 30,1 kilometra na uro.

Dirko ekstremnih kolesarjev okoli Slovenije sta organizirala naša spremljevalca Andrej Berginc in Gorazd Petrovčič. Zmagovalca je na podelitvi 13.5.2007 na cilju, poleg pokala, čakala tudi slika slikarja z usti Benjamina Žnidaršiča, Kolesar, olje na platno 100x120.