forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

LIKOVNA DELAVNICA PRI RUPNIKOVIH NA FORŠTU

FOTOGRAFIJE - FOTOGRAFIJE Marja in Branko Rupnik sta 27. julija 2017 na svoji domačiji na Forštu na Ljubnem ob Savinji pripravila tradicionalno slikarsko delavnico. V pLikovna delavnica pri Rupnikovih na Ljubnem ob Savinjirelepem okolju ob pogledu na smučarsko skakalnico, kjer potekajo tekme v svetovnem pokalu za ženske, so svoje slikarsko znanje nadgrajevali slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Slikali so tudi otrociPod mentorskim vodstvom slikarja Jožeta Potokarja – Cvrča so svoja dela v olju na platno, akrilu in risbi ustvarjali: Benjamin Žnidaršič in Željko Vertelj, ki slikata z usti in sta člana Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, slikarji Boris Šter, Metod Zakotnik in gostitelj Branko Rupnik, rezbarila pa sta Miran Jernejšek  in Radovan Gros. Že po tradiciji pa se vsako leto našim slikarjem pridružijo tudi bližnji otroci različnih starosti in v akrilni tehniki poskušajo ustvariti svoja začetna slikarska dela. Slikar Branko Rupnik ima tudi lepo galerijo v kateri so tudi njegovi portreti naših slikarjev.
Udeležence slikarske delavnice je nagovoril župan Občine Ljubno ob Savinji Franjo Naraločnik in hkrati poskrbel za veselo razpoloženje. Zaigral je na kitaro in skupaj Skupaj z županom smo tudi zapelismo zapeli nekaj lepih slovenskih, predvsem starejših narodnih pesmi. Ja, likovna delavnica pri Rupnikovih je nekaj več. Slikarsko izobraževanje je tudi veselo druženje kjer ne manjka pesem in sladkih dobrot sosedovih gospodinj in prijateljic. Tokratno srečanje je podprlo Društvo Naš kraj s predsednikom Radenkom Tešanovićem.