forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

7. TABOR LJUBITELJSKIH SLIKARJEV IN FOTOGRAFOV SLOVENIJE

20170702 094717Zavod ARS VIVA in Zveza likovnih društev Slovenije sta v sodelovanju z Občino Loška dolina pripravila 20170702 1546127. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije, ki je bil v nedeljo 2. julij 2017 v Youth hostlu ARS VIVA v Podcerkvi in v okolici Starega trga pri Ložu.

Zjutraj smo začeli s pozdravom predsednika ZLDS Branka Železnika in župana občine Loška dolina Janeza Komidarja. Benjamin Žnidaršič pa je predstavil hostel in predstavil lokacije za ustvarjanje.

Tabor je namenjen vseslovenskemu srečanju slikarjev in fotografov in ni pogoj, da morajo biti udeleženci tabora člani društev v sestavi ZLDS. Možnosti ustvarjanja v okolici in v prijetnem okolju hostla ARS VIVA, izvira Veliki Obrh, gradu Snežnik, Cerkniškega jezera 20170702 151949je ponudila raznoliko paleto motivov za ustvarjanje. Udeleženci so se razkropili in začeli ustvarjati. Pri ustvarjanju se je začutilo bogastvo teh ljudi. Lahko jim rečemo likovni samorastniki, a meni so se zdeli 20170702 142241kot ljudje z več akademijami. Izlili so svoja čustva in naredili to, kar znajo. Ustvarjanje na taborih Zveze likovnih društev Slovenije, lahko označimo za simbiozo med prijateljstvom in umetnostjo. Veseli me, ko vidim svoje kolege, ko skupaj slikamo in se pogovarjamo o barvah. Mislim, da je to eden redkih trenutkov, ko se zavemo, da je ustvarjanje res naša sreča. Pripovednosti in izpovednosti, ki jo prepoznamo v različnih stvaritvah ne glede na temo ali tehniko ustvarjanja je ob umetniškem ustvarjanju in raziskovanju prelepe notranjske pokrajine je res velik in poseben dosežek. Pravijo, da z besedo človek človeku predaja svoje misli, z umetnostjo pa ljudje drug drugemu predajajo svoja čustva. In ko likovno umetnost povežemo z glasbeno in koncertnim nastopom Juana Vasleta, nastanejo nepozabni in izjemni dogodki.

Zavod ARS VIVA in Zveza likovnih društev sta v nedeljo 2. julij 2017 v Podcerkvi v sodelovanju z Občino Loška dolina pripravila 7. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije.

11841705784 5a4ee90c4dod 9. do 9.30 ure prihod udeležencev, prijava ob 10. uri uvodni pozdrav predsednika ZLDS Branka Železnika in župana Občine Loška dolina Janeza Komidarja ter zajtrk

od 10.30 do 13.30 ure začetek ustvarjanja

od 13.30 do 14.30 ure kosilo od 14.30 do 16.30 ure nadaljevanje ustvarjanja ob 16.30. uri zaključni zbor in postavitev priložnostne razstave.


Na tabor vabimo vse ljubiteljske slikarje in fotografe v Sloveniji, ne glede na to, kje in kako delujete, bodisi organizirano ali samostojno, saj za udeležbo ni pogoj, da morate biti sneznikčlani društev v sestavi ZLDS. Tabor je namenjen vseslovenskemu srečanju slikarjev in fotografov, namenjen je skupnemu ustvarjanju in druženju. Tudi kotizacija je enaka za vse ustvarjalce. Pridite, družite se z nami in v prijetnem okolju z ostalimi slikarji in fotografi ustvarjajte. Ustvarjajte v katerikoli tehniki želite, na platna, papir, tudi tema ni določena.

Možnosti ustvarjanja v okolici hostla, izvira Veliki Obrh, gradu Snežnik, Cerkniškega jezera itd. Dostop (in notranjost) hostla je urejen tudi za invalide. Razstava bo potekala v septembru, na isti dan kot bo odprtje tematske razstave Iskanja pri projektu Zlata paleta.

PRIJAVNICA >>>

prijave so podaljšane do 27.6.