forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

LIKOVNIKI USTVARJALI NA DOLENJSKEM

FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 25. aprila 2017 organiziralo tradicionalno likovno delavnico (deveto po vrsti), na nm 2017slikkateri je v različnih tehnikah ustvarjalo 12 slikark in slikarjev iz pokrajinskih društev Zveze. Delavnica je potekala v prostorih društva in njegovi slikoviti okolici.
20170425 121819Razveseljivo je, da so se na delavnici pod mentorskim vodstvom Rasa Causeviga izpopolnjevali številni slikarji s starosto in z začetnikom slikanja z usti Vojkom Gašperutom – Gašperjem in neumornim slikarjem, pesnikom, pisateljem in organizatorjem Benjaminom Žnidaršičem na čelu. Med njimi tudi umetniki, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Slikarsko delavnico in likovno ustvarjanje slikarjev so z obiskom v velikem številu počastili osnovnošolci vseh sosednjih šol. Nekateri izmed njih so se tudi preizkusili v slikanju z usti.
Kot vsa leta doslej so delavnico obiskali tudi novinarji televizije, radia in predvsem lokalnih časopisov. V svojih zaključnih izjavah panm 2017slik1 so svoje zadovoljstvo izrazili slikarji - Vojko, Beno in vodja te dejavnosti pri Zvezi paraplegikov, Metod Zakotnik.
nm 2017slik2Za priprave, potek in zaključek delavnice sta s sodelavci poskrbeli Jožica Ameršek, vodja likovne dejavnosti pri društvu in Polonca Povše, koordinatorka programov na društvu. Ob zaključku delavnice pa so vsi ustvarjalci bili povabljeni na jubilejno, deseto delavnico v prihodnjem let.