forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

OBISK OŠ CVETKO GOLAR V ŠKOFJI LOKI

20170328 102512FOTOGRAFIJE

Na povabilo Osnovne šole Cvetko Golar iz Škofje Loke sta Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič, 28 Marca 2017, člana Zavoda ARS VIVA, predavala mladim osnovnošolcem o invalidnosti. Ob pripovedovanju življenjske zgodbe in vprašanjih učencev, sta jim slikarja predstavila tudi slikanje z usti, tako, da so tudi sami poskusili. Prav tisti, ki so podvomili o svojih sposobnostih, so se najbolj izkazali.

Vzgojitelji, učitelji in strokovni delavci leto za letom izvajajo domiselne oblike seznanjanja z 20170328 102523drugačnostjo v okviru šolskega projekta Korak k sončku. Tudi ravnatelji, pedagoški in svetovalni delavci ter spremljevalci otrok z različnimi invalidnostmi iščejo informacije, sprejemajo naše izobraževalne programe ter nas vabijo k sodelovanju pri izvajanju svojih programov. Vključevanje zahteva tudi spreminjanje okolja, stališč ter upoštevanje različnih potreb – torej upoštevanje drugačnosti

Danes je projekt v lokalnih okoljih tako prisoten, da se velikokrat sploh ne ve, kdo je idejni začetnih in posebej nas veseli, da številni učitelji projekt ponavljajo iz leta v leto z novimi generacijami otrok.