forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

OBISK VRTCA POLHKI

FOTOGRAFIJE

Bil je torek 31. Januarja 2017, ko smo se zbrali v igralnici Rdečih polhkov v vrtcu Polhek v Starem trgu pri Ložu. Vendar ne kar tako, kot običajno, ampak 20170131 101911z namenom otrokom s slikanjem z usti polepšati dan. V ekipi smo bili Renata, Marija in Beno.

Po stenah se vidi, da vzgojitelji več pozornosti namenijo ustvarjalnim dejavnostim. Ob iztekajočem se letu se tako ali tako 20170131 094437ne moremo izogniti temu, saj je ustvarjalnost čutiti, kamor koli se ozremo. Voščilnice, lučke, ustvarjalnost v kuhinjah, ko zadiši po piškotih … Kar prevzame nas, zasrbijo nas prsti in začnemo ustvarjati. Ko smo prispeli v vrtec, so nas otroci že nestrpno čakali.  V oddelku Rdeči polhki so otroci pripravili plakat na katerem so predstavili vse kar vejo o invalidnosti in Benjaminu Žnidaršiču. Ko so se z njim osebno spoznali je bilo v začetku malo zadrege, vendar ko jim je povedal svojo življenjsko zgodbo, je beseda hitro stekla in Benjamin je komaj odgovarjal na vprašanja.

Nato so se otroci preizkusili v pravi slikarski likovni umetnosti. V igralnico smo postavili slikarsko platno in nekateri korajžni so se lotiti slikanja z usti. Z zanimanjem in posnemanjem so sledili tudi drugi, pri slikanju vztrajali in na listih papirja so nastale resnično čudovite podobe. Po koncu so se otroci oddolžili s pesmijo o prijateljstvu. Ob sproščeni prisotnosti smo čutili navdušenje, ki so ga izžarevali otroci, kar nas še bolj žene za iskreno sodelovanje z otroki, vrtcem in šolo.