forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

SAMOSTOJNA RAZSTAVA IN NOVOLETNO SREČANJE DPIK

FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Istre in Krasa vsako leto ob novoletnem srečanju v svojih prostorih predstavi enega od slikarjev. Tokrat 20161218 161048se je v 20161218 135620nedeljo 18. decembra 2016 predstavil s samostojno razstavo Benjamin Žnidaršič, ki v tej mračni aktualnosti navkljub, poskušal s svojimi slikarskimi podobami v društvene odnose vnesti spoznavne funkcije umetnosti. Novosti, ki so jo prinesle razstave umetnikov iz lastnih vrst, vidi v možnosti množične kulture, da se demokratizira dostop do kulture in ustvari premik v estetiki. Predstavlja se z malo abstraktnejšimi podobami narave iz zadnjega obdobja.

Društvo išče tudi dinamične možnosti predstavitve ortopedskih pripomočkov, zato smo dali možnost predstavitve novosti, avtomatski zavori za invalidske vozičke, proizvajalca … Zbrane je predvsem zanimala uporabnost in izkušnja. S kolektivnim sodelovanjem pa so izkušnjo dopolnili s svojimi predlogi.

Če predstavljata razstava in predavanje duhovno hrano, pa predstavlja zabava potrebo vsakega človeka. Popolnoma razumljivo je, da se društvena novoletna zabava razlikuje od 20161218 161245zabave s prijatelji, sorodniki, družino. Ob družbi sodelavcev, predsednikov, po navadi,vzdušje ni tako sproščujoče in ne počnemo stvari, ki bi jih počeli na zasebni zabavi. Pa vendar je to priložnost spoznati nove ljudi, ki vam bodo verjetno prinesli nove informacije, ki lahko marsikateremu pomenijo boljšo življenjsko izkušnjo. Tudi tokrat smo se bolj pogovarjali in izmenjavali izkušnje, saj je bilo plesno sposobnih bolj malo udeležencev. Smo si pa ob dobri hrani in kozarčku povedali marsikaj lepega in uživali tudi ob ljudeh s katerimi se že dolgo poznamo. Na koncu smo si voščili in zaželeli veliko izpolnjenih želja, sreče, zdravja in seveda tega, da se drugo leto spet vidimo.