forkredit.com | www.sadowod.com | - | finntalk.com

Benjamin Žnidaršič - slikar, pesnik in pisatelj

PREDSEDNIK VLADE IN MINISTRICA SPREJELA PARAOLIMPIJCE

olim sprejem1Predsedniška palača je bila 6. oktobra 2016 v barvah naših paraolimpijcev. Predsednik vlade dr. Miro Cerar in olim sprejem2ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič sta namreč sprejela paraolimpijsko delegacijo, zaslužnim čestitala za vrhunske dosežke na 15. paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru ter zlati Veselki Pevec, srebrnemu Frančku G. Tiršku in trenerki Poloni Sladič podelila nagrade.

Športniki paraolimpijci - Rio 2016 Predsednik je ob tem pripomnil, da izjemni uspehi športnic in športnikov pripadajo tudi požrtvovalnim trenerjem in vsem drugim, ki sodelujejo pri pripravah naših športnikov.Za podporo se je zahvalila Veselka Pevec V nagovoru je poudaril, da so športniki invalidi s svojo vztrajnostjo, energijo in predanostjo zgled in navdih vsem nam.
olim sprejem3Predsedniku in ministrici se je Veselka Pevec v imenu celotne paraolimpijske delegacije zahvalila za vso veliko pozornost in podporo, ki so jo bili deležni pred in po končanih igrah. Ministrici so slovenski paraolimpijci podarili v dar sliko Benjamina Žnidaršiča, predsedniku vlade pa fotografijo s podpisi paraolimpijcev.